Politika privatnosti i kolacica

Perfetti Van Melle Czech Republic,(u daljnjem tekstu PVM) koji se brine o vašoj privatnosti i predano je štiti. Perfetti Van Melle može prikupljati lične podatke od posjetitelja http://www.mentos.ba/.

Ovom Web stranicom upravlja PVM.

Ova politika privatnosti okvirno opisuje vrste informacija koje prikupljamo, kako ih koristimo i čuvamo.

Ova politika će vam objasniti šta da radite ukoliko ne želite da se prilikom vašeg posjeta našoj Web stranici vaši podaci prikupljaju, te kako da izmijenite informacije koje ste nam već dali.

Ova politika privatnosti se ne odnosi na banere, nagradne igre i druge oglase ili promocije koje možemo sponzorisati ili u njima učestvovati preko Web stranica u vlasništvu treće strane.

Kontrola podataka

Za kontrolu podataka i obradu zaslužen je Perfetti Van Mell iz Češke.

Obrada ličnih podataka

Navigacijski podaci

Kompjuterski sistemi i softverske procedure koje su uključene u rad ove Web stranice, u toku njihovog normalnog fukcionisanja, dolaze u posjed nekih ličnih podataka čije se prenošenje za vrijeme upotrebe protokola Internet komunikacije podrazumijeva. Ove informacije se ne prikupljaju da bi se dovele u vezu sa konkretnim osobama, ali kroz procese i povezanost sa podacima u vlasništvu trećih strana, po svojoj prirodi, mogu dovesti do identifikacije korisnika. U ovu kategoriju podataka uključene su IP adrese ili imena pohranjena u domenu računara koje koriste oni koji pristupaju Web stranici, adrese u URI-u (Uniform Resource Identifier) ​​potrebnih resursa, vrijeme traženja, metod koji se koristi za prosljeđivanje zahtjeva serveru, veličina datoteke primljene kao odgovor, znamenkasti kod koja pokazuje stanje odgovora datog od strane servera (ispravno, greške, itd…) i drugi parametri povezani sa operativnim sistemom, kao i strukture i uslovi korisničkog računara. Ovi podaci se koriste samo za dobivanje anonimnih statističkih informacija o korištenju Web stranice i za provjeru ispravnosti i brišu se odmah nakon obrade. Podaci mogu biti korišteni za istraživanje odgovornosti, ako postoje bilo kakva krivična djela za obradu podataka na Web stranici.

Lični podaci

Mi možemo prikupljati lične podatke. Pod ličnim podacima se podrazumijevaj informacije na osnovu kojih možete biti identifikovani. Obično to uključuje vaše ime, adresu stanovanja, ime ekrana, adresu e-pošte, broj telefona i podatke o kreditnoj kartici. Mi možemo prikupljati podatke koje pružaju korisnici samo u cilju ispravnog odgovora na postavljena pitanja i takvi podaci će se tretirati u skladu sa politikom i važećim zakonima.

Podaci koje korisnik daje dobrovoljno

Opcionalno, eksplicitno i dobrovoljno davanje ličnih podataka od korisnika na obrascima za registraciju prisutnih na ovoj Web stranici podrazumijeva naknadno pribavljanje podataka koje je dostavio pošiljatelj. Ove podatke će obraditi PVM u svrhu odgovaranja na potrebnu uslugu i, ako date svoj pristanak, radi slanja informativnog i reklamnog materijala putem e-pošte.

Zaštita djece

PVM je posvećen zaštiti privatnosti djece. Web stranica je dizajnirana i namjenjena za upotrebu osobama starijim od 16 godina. Ako ste stariji od 16 godina, a mlađi od 18 godina, trebalo bi da razmotrite uslove ove politike privatnosti sa onima koji nad vama imaju roditeljsku odgovornost da biste bili sigurni da ćete ih razumjeti. Iako nismo odgovorni za određivanje starosti naših korisnika, možemo izvršiti odgovarajuće provjere.

Ako ste mlađi od 16 godina (provjerite ovu dobnu granicu s odredbama zakona u državi), zapamtite da vam je potrebna autorizacija / odobrenje onih koji imaju roditeljsku odgovornost da koristite ovu Web stranicu kako bi stupili u kontakt s nama slanjem vaših ličnih podataka.

Svrha obrade podataka

Vi dobrovoljno odlučujete ako želite da nam dostavite vaše lične podatke. U nekim slučajevima lični podaci su potrebni za obavljanje određenih funkcija. U okviru ove Web stranice, od vas se može tražiti da dostavite lične podatke kako biste se mogli prijaviti za nagradna izvlačenja ili takmičenja, radi primanja informacija ili e-pošte, popunjavanja anketa, komentarisanja ili slanja upita. U tim slučajevima PVM koristi pop-up prozor s informacijama o obradi ličnih podataka i thickbox-om za dobivanje saglasnosti. Budite sigurni da PVM neće prikupljati nikakve lične podatke osim ako te podatke ne date dobrovoljno.

Vaše lične podatke PVM koristi u svrhe za koji su isti prikupljeni (npr. da bismo odgovorili na vaš upit, unijeli vaše podatke za takmičenje ili radi slanja uzorka na vašu adresu). Također, lični podaci se mogu koristiti i za poboljšanje naših proizvoda i Web stranice, te za kontaktiranje s vama u vezi s drugim proizvodima i uslugama koje mogu biti od interesa za vas (uključujući one koje možemo ponuditi zajedno s drugim društvima). Mi ih možemo podijeliti/razmjenjivati sa drugim kompanijama u grupi Perfetti Van Melle i trećim stranama koje direktno podržavaju aktivnosti PVM-a i razvoj Web stranice.

Možemo dopuniti informacije koje ste nam dali drugim informacijama koje imamo ili koje primamo od trećih strana. Mi to radimo u marketinške svrhe kako bismo osigurali bolje ciljane proizvode i uslugu kako bi zadovoljili vaše potrebe.

Aranžmani obrade podataka

Važno je znati da se lični podaci obrađuju u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka. Lične podatke obrađuje PVM ili Izvršitelj obrade podataka koji je direktno imenovan od strane PVM-a, ali ne duže nego što je potrebno za svrhe za koje su prikupljeni ili naknadne obrade.

Održavaju se posebne sigurnosne procedure kako bi se spriječio rizik od njihovog uništenja ili gubitka, bilo slučajno ili ne, neovlaštenog pristupa podacima ili operacijama obrade koje su ili nezakonite ili nedosljedne svrhama zbog kojih su podaci prikupljeni. U skladu sa zakonom, i u skladu sa glavnim međunarodnim standardima PVM je preduzeo dodatne sigurnosne mjere kako bi se minimizirali rizici u pogledu povjerljivosti, integriteta i dostupnosti prikupljenih i obrađenih ličnih podataka.

Dijeljenje, saopćavanje i širenje podataka

Podaci koje prikupimo mogu se prenijeti ili saopćiti drugim kompanijama u grupi Perfetti Van Melle i trećim stranama koje direktno podržavaju aktivnosti PVM-a i razvoj Web stranice. Ponekad PVM angažuje treće strane za obradu i analizu podataka. Osim navedenih slučajeva, podaci neće biti otkriveni niti dati nikome osim ako to nije u skladu sa ugovornim i zakonskim obavezama ili su korisnici dali svoj pristanak.

PVM i njegovi Izvršitelji-treće strane će obraditi vaše lične podatke poduzimajući odgovarajuće mjere kako bi održali sigurnost ličnih podataka.

Prava ispitanika

PVM obavještava korisnika da on / ona ima pravo zahtijevati pristup ili ispravak ili brisanje svojih ličnih podataka, ili ograničenje ili prigovor na obradu, kao i pravo na prenosivost podataka ili povlačenje pristanka datog adresiranjem PVM-u sa naznakom za Perfetti Van Melle Czech Republic, s.r.o., Tomičkova 9, 148 00 Praha, the Czech Republic ili slanjem e-maila na pvmdpo@it.pvmgrp.com, službeniku za zaštitu podataka, pri čemu uvijek dostaviti kopiju identifikacijskog dokumenta ili bilo koji drugi dokument kao dokaz.

PVM si zadržava pravo da u bilo kom trenutku provjeri istinitost ličnih podataka koje je dao korisnik/učesnik, kao i starost i identitet pobjednika pre nego što nastavi sa dostavljanjem nagrada.

Kolačići

Kolačići su tekstualne datoteke smještene na hard disku vašeg računala koje poslužitelj Web stranice postavlja. Perfetti Van Melle koristi kolačiće kako bi Web stranica bila lakša za korištenje, kao i za bolju prilagodbu stranice i naših proizvoda vašim interesima i potrebama. Kolačići se također mogu koristiti za ubrzavanje budućih aktivnosti na našoj Web stranici. Na primjer, Web stranica može prepoznati da ste nekad prije unijeli lične podatke tako da sljedeći put nema potrebe tražiti iste informacije.

Mi također možemo koristiti kolačiće za prikupljanje informacija o vašem računaru, kao što su vaša IP adresa (broj dodijeljen vašem računaru svaki put kada surfujete Internetom) ili tip internet pretraživača ili operativnog sistema koji koristite i povezati to sa vašim ličnim podacima. Na ovaj način se osigurava da naše Web stranice predstavljaju najbolje Web iskustvo za vas i da su efikasni izvori informacija.

Za pohranjivanje tih kolačića Perfetti Van Melle koristi pop-up ekran s informacijama o kolačićima i thickbox-om za dobivanje saglasnosti. Također, možete onemogućiti kolačiće u postavkama preglednika. Odbijanje kolačića na Web stranici koju unesete može dovesti do nemogućnosti da posjetite određene dijelove Web stranice ili da primite personalizirane informacije kada posjetite Web stranicu.

Google analytics

Web stranice mogu koristiti alate za internetsku analitiku, kao što su Google Analytics i / ili Unica, za praćenje vaših interakcija sa Web stranicom i za pohranjivanje informacija, kao što je vrijeme u kojem ste ga posjetili, da li ste ga ranije posjetili i na osnovu kojeg Web mjesta ste došli. Statistika mjerenja Web stranice može se koristiti za personalizaciju iskustva na Web stranici, kao i za procjenu - anonimno i zbirno- statistike o aktivnostima Web stranice. Koristimo ove informacije za mjerenje efikasnosti našeg Web prisustva i za sastavljanje statističkih izvještaja.

Tamo gdje koristimo Google Analytics, možemo dijeliti ove informacije s Googleom kako bismo pomogli Google-u da poboljša svoje proizvode i usluge. Ni mi ni Google neće koristiti (ili ovlastiti bilo koju treću stranu) ovaj alat za praćenje ili prikupljanje ličnih podataka o vama ili povezivanje vaših ličnih podataka s podacima usluge Google Analytics.

Pixel tagiranje

Neke od stranica koje posjećujete mogu prikupljati informacije korištenjem pixel oznaka (koje se nazivaju i „clear gifs“) koje se mogu dijeliti s trećim stranama koje izravno podržavaju promotivne aktivnosti PVM-a i razvoj Web stranice. Na primjer, informacije o korisničkom korištenju naše Web stranice može se dijeliti s našom agencijom za oglašavanje treće strane kako bi bolje usmjerili internet oglasi na PVM Web-lokacijama. Informacije prikupljene korištenjem ovih pixel oznaka, međutim, nisu lične, iako se mogu povezati s vašim ličnim podacima.

Promjene trenutne politike privatnosti

PVM redovno provjerava sopstvenu politiku privatnosti i bezbjednosti i, ako je potrebno, revidira je u skladu sa zakonskim izmjenama, izmjenama u organizaciji ili s onim koje su podstaknute tehnološkim razvojem. Svaka izmjena navedene politike će biti objavljena na ovoj stranici.